Известие

Collapse
No announcement yet.

Угасва в движение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Угасва в движение

Здравейте колеги.
    Автомобила е 146 1.6 боксер 103 к.с. 97 г.
    Днес й смених маслото. Сложих й бензин от ОМВ 95, понеже беше на привършване.
    На прибиране след 10-тина км от сервиза вече както си карах и на единия светофар при тръгването колата почна да гасне като й подавах газ, започна да придърпва и отбих веднага като изключих от скорост работи 10 секунди в нормални обороти и угасна. Веднага запали като завъртях ключа и ме прибра без проблем.
    Оставих я 1 час да изстине. И реших да я покарам пак. Пак ми направи номера и пак запали веднага. След това забелязох че до 4 хил. оборота върви и почва да пригасва тогава. След това пак ми направи номера и като запали отново се изфорсира без проблем до прекъсвач и се оправи.
    До сега забелязох че като загрее ми прави този номер.

Някой може ли да ми даде съвет от къде да почна да издирвам проблема по Алфонсо ?
    Last edited by varro; d.m.y г., 20:53.

Първоначално публикувано от varro Покажи съобщение
    Здравейте колеги.
    На прибиране след 10-тина км от сервиза вече както си карах и на единия светофар при тръгването колата почна да гасне като й подавах газ, започна да придърпва и отбих веднага като изключих от скорост работи 10 секунди в нормални обороти и угасна. Веднага запали като завъртях ключа и ме прибра без проблем.
    Оставих я 1 час да изстине. И реших да я покарам пак. Пак ми направи номера и пак запали веднага. След това забелязох че до 4 хил. оборота върви и почва да пригасва тогава. След това пак ми направи номера и като запали отново се изфорсира без проблем до прекъсвач и се оправи.

Някой може ли да ми даде съвет от къде да почна да издирвам проблема по Алфонсо ?
    Обикновено такива симптоми дава датчик на Хол, но при тези инжекциони много рядко се случва да си отиде именно той. Все пак е добре да я закараш някъде на диагностика. Обикновено трябва да записва грешка. Може и да го смениш въпросният датчик, но една диагностика струва по-малко от един датчик, а може и да не е от него.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Не е от датчика на коляновия вал. При него като загрее угасва. После пали чак като изстине. Ти имаш някакъв друг проблем.
      Lancia Delta 1.6 i.e - ex
      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от varro Покажи съобщение
        Здравейте колеги.

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
        Не е от датчика на коляновия вал. При него като загрее угасва. После пали чак като изстине. Ти имаш някакъв друг проблем.
        Ами той колегата това е написал - че като загрее го прави. Що да не е датчик?
        Ама както писа и Боби - нека първо да направи диагностика.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
          Ами той колегата това е написал - че като загрее го прави. Що да не е датчик?
          Ама както писа и Боби - нека първо да направи диагностика.
          Съгласен съм за диагностиката. Според мен не е датчика на кол. вал, защото пали веднага след като е изгаснала, и дори си я кара без проблеми. Също проблема се усеща в определен диапазон от обороти и след изфорсиране, изчезва! Поне така е написал колегата.
          При датчика на коляновия вал няма подобни симптоми, а и изгасне ли, после пали чак като изстине.

Разбира се, не съм сигурен, диагностиката ще каже, ама поне си мисля, че не е от него
          Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Моята гаснеше предимно без скорост, премигваше дюзата и палех веднага. Диагностиката е задължителна, показа ми грешка в разпределителен и колянов вал, като заложих на коляновия Успехи

Comment

Съгласен съм за диагностиката. Според мен не е датчика на кол. вал, защото пали веднага след като е изгаснала, и дори си я кара без проблеми. Също проблема се усеща в определен диапазон от обороти и след изфорсиране, изчезва! Поне така е написал колегата.
              При датчика на коляновия вал няма подобни симптоми, а и изгасне ли, после пали чак като изстине.

Разбира се, не съм сигурен, диагностиката ще каже, ама поне си мисля, че не е от него
              Това което си описал е така,само че се отнся за ТС,другите италиански мотори имат разлчини симптоми при проблеми с датчика на кол.вал.

П.С.До колегата пуснал темата,закарай я на диагностика,тя сама ще си каже,макар че Рочестъра е малко опърничев
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

---
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 15:28.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                  Предполагам имаш предвид факта че е трудно да го накараш да говри вьобще. Щото за грешка от датчик колянов вал си признава. Докато си правех експерименти свьрзани с предварението се убедих.
                  Абсолютно,еееех остнали са малко умни хора в този форум
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Да не отварям друга тема,и мойта кола гасне и на скорост и на място докато работи!Незнам и не съм ходил още на диагностика но като че ли се чува нещо като цъкване на реле,и гасне слад това пали веднага на 4 и 5 скорост не гасне!Имам газова уредба дали не е нащо с нея свързано,наскоро махнах и катализатора дали няма влияние и от това.Колата е 1.3 боксер, ако някои може да каже от къде да почна да проверявам,ще съм благодарен!
                    sigpicБързай бавно!!!

Comment

Първоначално публикувано от alex.ganka Покажи съобщение
                      Да не отварям друга тема,и мойта кола гасне и на скорост и на място докато работи!Незнам и не съм ходил още на диагностика но като че ли се чува нещо като цъкване на реле,и гасне слад това пали веднага на 4 и 5 скорост не гасне!Имам газова уредба дали не е нащо с нея свързано,наскоро махнах и катализатора дали няма влияние и от това.Колата е 1.3 боксер, ако някои може да каже от къде да почна да проверявам,ще съм благодарен!
                      Не е от катализатора.
                      Добре е да кажеш само на газ ли гасне или и на бензин?
                      Ако е на газ, това цъкане което се чува, може да е газовия клапан, ако имаш проблеми с тоците му примерно (да речем разхлабена маса), затваря за момент, спира газ-та и угасва.
                      За това сподели повече за проблема, щото може да са много работи...
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Не е от катализатора.
                        Добре е да кажеш само на газ ли гасне или и на бензин?
                        Ако е на газ, това цъкане което се чува, може да е газовия клапан, ако имаш проблеми с тоците му примерно (да речем разхлабена маса), затваря за момент, спира газ-та и угасва.
                        За това сподели повече за проблема, щото може да са много работи...
                        Колега гасне и на газ и на бензин,когато мога да я закача на диагностика евентуално може някоя грешка да има,но това е само предположение!Някои датчик може също да е!
                        sigpicБързай бавно!!!

Comment

Working...
                        X